Quantcast
Channel: Hundstallet
Viewing all 3899 articles
Browse latest View live

Willy

$
0
0

Om
Willy är en helt underbar, charmig kille med mycket fart i. Han älskar att upptäcka nya saker och promenera i naturen.
Willy skulle behöva lära sig lite vardagslydnad,  att gå fint i koppel och skulle älska att få lära sig olika trix.

 

Inlägget Willy dök först upp på Hundstallet.


Dumle

$
0
0

Om
Dumle kom in till Hundstallet som en privat omplacering på grund av allergi i familjen. Han har varit en kär familjemedlem som fått tid och aktivering i stora mängder. Detta märks när man ska hitta på något skoj, då låter han som bara schäfrar kan! När Dumle fått bli ordentligt hemmastadd kan han vara ensam hemma kortare stunder.

Inlägget Dumle dök först upp på Hundstallet.

Bruna

$
0
0

Om
Bruna är en härlig mjuk liten tjej som vill upptäcka värden med sin nya kärleksfulla familj.
Bruna behöver lära sig att gå fint i koppel och hon skulle älska att få lära sig olika trix och träna lite agility.

 

 

Inlägget Bruna dök först upp på Hundstallet.

Ozzy

$
0
0

Om
Ozzy kom till Hundstallet Skåne som en privat omplacering. Han är en härlig kille som gillar det mesta och han älskar att springa i rastgården och strosa och göra godis sök på gräsmattan.
Ozzy vill ha en riktig bästis, känner du att du skulle vara Ozzys nya bästa kompis, så tveka inte på att höra av dig.

Inlägget Ozzy dök först upp på Hundstallet.

Shiva

$
0
0

Om
Shiva kom in till oss på Hundstallet som ett polisärende och är nu överlåten för omplacering. Hon är en väldigt trevlig, mjuk och snäll liten tjej som längtar efter någon som är villig att ge henne all den kärlek och uppmärksamhet som hon så väl förtjänar. Shiva är en hund som kommer behöva få använda hjärnan likväl som kroppen. Ger du Shiva den stimulans hon behöver och oändligt med kärlek kommer hon att följa dig genom eld och vatten.

Inlägget Shiva dök först upp på Hundstallet.

Molly är i behov av hjälp!

$
0
0

Molly köptes för en månad sedan via en annonsmarknad och nu kan nya hemmet inte ha kvar henne längre. Om Molly flyttat flera gånger i sitt liv låter vi vara osagt men självklart blir vi ledsna när vi tänker på att en hund i hennes ålder ska behöva flytta runt till nya familjer. Men nu är hon hos oss och vi SKA hitta det där hemmet som kommer behålla henne resten av hennes liv. Molly måste få ett eget hem att kalla sitt och få leva sina sista år i total och fullkomlig kärlek hos människor som aldrig någonsin kommer överge henne. Dock visade det sig vid veterinärundersökning att Molly har dålig munstatus. Hon har blottade pulpor på några tänder och har man någon gång gått med tandvärk så kan man ju tänka sig hur ont Molly har just nu. I och med att det handlar om flera tänder så blir detta en kostsam historia. Därför behöver vi er hjälp att hjälpa Molly!

Ge en valfri gåva till Molly så vi kan ge henne den veterinärvård som krävs för att hon ska kunna lämna oss och bli någons fantastiska vän! Eventuellt överskott kommer självklart kunna hjälpa flera hundar till veterinärvård!

SMS: Skicka ”Molly” till 72980 för att bidra med 50 kronor
SWISH: Swisha valfri summa till 1239005570, märkt ”Molly 50”
Postgiro eller bankgiro: Sätt in valfri gåva på PG- 90 05 57 – 0 eller BG 900 – 5570 märkt ”Molly”

Vill du stödja oss på annat sätt? Se här: https://hundstallet.se/stod-oss/

Läs mer om Molly här: https://hundstallet.se/hundarna/hundar-for-omplacering-stockholm/molly/

 

Inlägget Molly är i behov av hjälp! dök först upp på Hundstallet.

Alice, Affe, Anton

$
0
0

Om
Dessa underbara charmtroll kom in till Hundstallet på grund av ändrade familjeförhållanden. De kan vara lite försiktiga vid första mötet med nya människor och behöver en del socialisering- koppel- och miljöträning som alla valpar gör. Valparna är en blandning mellan Podengo Portugues liso medio och något mer som vi inte känner till. De kommer säkerligen ha en del jaktinstinkt när de blir äldre och det är inte säkert att man kan ha dem lösa.

Det är viktigt att du från början har ett sunt tänk och en bra plan för att ensamhetsträna. Här har du chansen att få forma din egna lilla fantastiska individ. Gulligare valpar än såhär får du leta efter och det är verkligen deras tur att flytta nu!

Obs! Vi vet av erfarenhet att många visar intresse för valpar, och vi önskar därför att man tänker igenom sitt beslut om hundköp noga innan man skickar in en intresseanmälan.

Inlägget Alice, Affe, Anton dök först upp på Hundstallet.

Hälsningar från gamla Hundstallshundar på Instagram


2017 – Ett riktigt valpår

$
0
0

Valpboom

2017 blev ett riktigt valpår på Hundstallet. Stockholm har haft sammanlagt åtta kullar, och Skåne två. Dag för dag får personalen följa deras utveckling, och i valprummet och rastgården varvas bus och mys.

text och bild: Karin Wallén

En jämn brottningsmatch pågår i hörnet, samtidigt som en mjuk leksaksfjäril attackeras i andra änden av rummet. I en hög av filtar borrar en gyllenbrun pälstuss ner sig en stund, och plötsligt börjar det rycka i kameran. Jag inser att en av valparna har inlett en dragkamp med kameraremmen, som hänger ner, och nu strömmar flera valpar till för att vara med i kampen. Med sju stycken sjuveckorsvalpar i samma rum blir det aldrig en lugn stund, förutom när de sover.

Cavalierblandningen Ronja är en snäll och tålmodig mamma, men man anar att hon tycker att det ska bli lite skönt när de flyttar ut. Om en vecka är det dags.

– Det är en bra kull. De är nyfikna, modiga och trygga, säger hundskötaren Anna, medan en av valparna gnager på hennes sko.

Den här kullen kom till Hundstallet ett par veckor efter att de hade fötts, som en del av ett fall där flera hundar beslagtagits av polisen på uppdrag av Länsstyrelsen i en annan del av landet. Ronja och valparna flyttade genast in i det extra ombonade valprummet, som kom till när Hundstallet renoverades för ett par år sedan. Rummet används till tikar som är dräktiga när de kommer in, eller som har med sig en befintlig kull.

2016 var inget stort valpår, men under 2017 har det varit en riktig valpboom. Förutom en kull med jakthundar som var en blandning av gråhund, jämthund och karelsk björnhund, har det handlat om små hundar. Av de åtta kullarna som tagits omhand i Stockholm föddes tre kullar på plats på Hundstallet. I Skåne föddes en av de två kullarna på plats.

– Det är förstås väldigt många som hör av sig om valparna, de är lätta att placera. Och det är så kul att för ovanlighetens skull kunna placera hundar i småbarnsfamiljer, säger Anna, och menar att många av hundarna på Hundstallet kommer med ett visst bagage. Endast de hundar som man kan vara hundra procent säker funkar med småbarn, får komma till barnfamiljer. Men med valparna, som nu får chansen att växa in i en familj från början, går det ju utmärkt.

Utforskar nya miljöer

När Ronja och hennes valpar flyttade in blev de undersökta och vägda för att man skulle se att de växte som de skulle. I övrigt lämnas de ganska mycket i lugn och ro och i början.

– Man måste förstås se till att tiken får extra mycket att äta, och bra mat. Det tar mycket energi att ha valpar och att ge di, säger Anna.

 När valparna är ungefär fyra veckor gamla börjar de få äta lite fast föda. Först någon liten kula i taget, sedan allt mer. De sista par veckorna äter de ordentliga portioner, som blir den huvudsakliga födan istället för tikens mjölk.

Vid fyra veckors ålder börjar de också hanteras mer av människor.

– Det är då vi börjar se deras personlighet växa fram. De är alla lite olika, man börjar se vilken som är tuffast, vilken som gärna vill vara först fram till allt och vilken som tar det lite lugnare.

I valprummet finns en dörr ut till en liten rastgård där valparna får komma ut och känna på friska luften. Men runt sex veckors ålder börjar de också få känna på andra miljöer och underlag. Det är spännande att få komma ut och börja utforska världen. I den stora rastgården en bit bort från Hundstallet får Ronjas valpar sin första
erfarenhet av en större värld. Det här är en del av socialiseringen inför flytten till nya hem. Man kan riktigt se hur de lever upp av att få upptäcka nya dofter. Det frostiga gräset. Jorden. Pölarna. Hundarna som passerat här innan dem.

– Eftersom de inte är vaccinerade än måste vi vara försiktiga så att de inte blir smittade av något. Ibland kör vi iväg någon annanstans för att de ska få komma ut och känna gräset under tassarna, säger Anna.

Svårt beräkna dräktighet

Men Ronjas valpar är inte de enda denna decembermånad på Hundstallet. I ett rum i en lugn del av byggnaden piper det från valplådan där sex små vit- och brunfläckiga valpar ligger och värmer varandra. Mysan, som kommer från samma ärende som Ronja, visade sig vara dräktig när hon kom in. Däremot visste ingen när hon hade blivit parad. Hundar brukar vara väldigt punktliga med sin 63 dagar långa dräktighetstid, men på Hundstallet är det ofta svårt att veta när nedkomsten ska bli.

– Veterinärerna fick göra en ungefärlig uppskattning genom ultraljud. Nu visade det sig att de kom tidigare än vi hade trott. Det har även hänt att vi gått och väntat i två veckor över den förväntade tiden innan det kommit några valpar.

I Mysans fall gick det fort när det väl satte igång. Hon var ute på promenad en tidig kväll och var väldigt flåsig – ett tydligt tecken på att något är på gång. Men det brukar ändå ta ett tag innan värkarna kommer igång. Hundskötaren tog in henne, gick och åt lite mat, och återvände 45 minuter senare. Då hade Mysan redan fött tre valpar. Snart kom ytterligare tre, och när det var dags att släcka för kvällen var allt lugnt och harmoniskt och valparna diade nöjt.

Mysan tar väl hand om dem men har ingenting emot att skötarna får komma och titta till dem heller. De har inte öppnat ögonen än, nosar och trampdynor är alldeles rosa. Om en vecka flyttar de in i valprummet, efter att Ronjas kull flyttat ut, och om ett par veckor kommer det att vara betydligt mer livat i luckan.

Vaparna håller på att växa till sig i en rasande fart, både Mysan, Ronja och deras valpar kan se fram emot nya för-alltid-hem med mycket kärlek.

När denna artikel publiceras har mammorna och deras valpar fått nya hem

Inlägget 2017 – Ett riktigt valpår dök först upp på Hundstallet.

Bino

$
0
0

Om
Bino kom in till oss på grund av ändrade förhållanden. Det här är en helt underbar kille som charmar alla. Han är en liten studsboll och är supersnabb när han är på det humöret. Bino älskar att vara nära sin matte eller husse. Han vill gärna ligga i famnen eller nära en i soffan.

Eftersom han fortfarande är valp så kan olyckor hända inomhus. Vi vill även påpeka att om man är allergisk så behöver denna ras inte vara allergivänlig.

 

Inlägget Bino dök först upp på Hundstallet.

Dino

$
0
0

Om
Dino kom in till oss på Hundstallet som en privat omplacering. Den här killen är ett riktigt energiknippe som behöver sysselsättas för att inte bli understimulerad. Han är som en jättebebis till sättet och vet inte riktigt hur stor han faktiskt är, men med rätt vägledning i livet och en massa kärlek kommer du att ha en trogen bästa vän vid din sida.

Inlägget Dino dök först upp på Hundstallet.

Månadens hund feb 2018 – Bus!

$
0
0

Bus kom in till Hundstallet tillsammans med sina syskon i ett polisärende. De hade levt i misär – bott i sin egen urin och inte fått vara utomhus. Väl på Hundstallet fick de den vård och omsorg de behövde och omplacerades till fantastiska, kärleksfulla hem. Nedan är Bus och hans mattes historia:

”För flera år sedan adopterade jag underbara Vimm från Hundstallet och för mig har det alltid varit en självklarhet att vända mig dit igen då det blev aktuellt med en till familjemedlem. Så en dag i maj fick jag frågan om Bus kanske kunde vara en match. Vid vårt första möte gjorde han entré som ett nyfiket och glatt yrväder. Vi tog en promenad och genast visade han sig vara lyhörd och lätt att få kontakt med. En förkärlek för vatten hade han också och plaskade glatt i en stor, djup lerpöl. Detta möte innebar kärlek vid första ögonkastet och jag kände relativt omgående att han skulle få flytta in hos oss. Hur kan man motstå någon som är söt som socker och charmig som få.

Bus gör onekligen skäl för sitt namn – han är ett lekfullt och glatt energiknippe utan dess like. Han är alltid redo och ivrig att ta del av allt som livet har att erbjuda. Med sin outtröttlighet är det något av en utmaning att hålla denna unge herre stimulerad och nöjd. Men ack en så trevlig utmaning det är. Han är otroligt nyfiken, läraktig och väldigt rolig att hitta på nya aktiviteter med. Dogparkour, godissök, sakstövning, spår och framför allt skydds tycker han är hur kul som helst. Han tjuter hela vägen i bilen då han vet att vi är på väg för att träna bruks. Till våren ser vi fram emot att börja cykla tillsammans. Annat som Bus tycker förgyller livet är att bada så det är tur att vi bor på bara några minuters promenadavstånd från Mälaren. Att leka med andra hundar är också en favoritaktivitet och det är just i hundparken som han blir som allra tröttast i och med all lek och alla intryck.

Hemma kan man absolut säga att Bus stundom är den jobbiga lillbrorsan. Vimm, som vid det här laget hunnit bli 11 år, lever numera i ett betydligt lugnare tempo. De har jättekul tillsammans när de leker men Vimms ork tar av förklarliga skäl slut betydligt snabbare. Men lika energisk som Bus är, lika givmild är han med ömhetsbetygelser. Vimm överöses med en massa pussar. Bus är även oerhört generös mot oss tvåbeningar med pussar och kramar. Om man sitter ner är det inte alls ovanligt att han pussas och kramas så mycket att man till slut välter. Och att sitta i knäet tycker han också om.

Med den energinivå som Bus besitter kan man kanske tro att det inte blir en lugn stund hemma men här har vi en soffpotatis av rang. Att mysa i soffan eller sängen görs med glädje, men i lagom dos förstås. Livet ska inte sovas bort menar Bus.

Bus är otroligt lätthanterlig. Vid den första kloklippningen visste jag inte vad jag hade att vänta men det gick över förväntan. All hantering, oavsett om det handlar om kloklippning, tandborstning eller något annat, ställer han upp på med glatt humör.

Som den unghund han är finns det saker vi behöver jobba med och framför allt få Bus att våga lita mer på sig själv. Men på det stora hela handlar det om småsaker som kommer att lösa sig i takt med att han blir äldre samt då han ges tid och tålamod att bemöta det som kan verka vara läskigt. (Snögubbar är exempelvis lustiga filurer hälsar Bus.)

Med Bus ser jag fram emot ett långt och kärleksfullt liv med en massa skratt. Vi har redan skapat många härliga minnen tillsammans och fler ska det bli. Vi har bara påbörjat resan där vi gemensamt kommer att lära oss en massa nya saker. Jag är så oerhört tacksam för att ännu en gång ha fått förtroendet från Hundstallet och Jenny att ge en fantastisk hund ett nytt hem.

Inlägget Månadens hund feb 2018 – Bus! dök först upp på Hundstallet.

Jolie

$
0
0

Om.
Jolie kom till Hundstallet Skåne som en privat omplacering.Hon är en kärleksfull tik som gärna myser i soffan samtidigt som hon älskar att leka med sin ägare. Hon behöver träna på hundmöten och möten med nya människor.
Bra att veta är att Jolie har foderallergi. Men hon behöver inte gå på veterinärfoder. Jolie ska bo som ensamhund, då det är de hon trivs bäst med.
Jolie är en härlig personlighet som vet hon vill här i världen. Hon har den franska bulldoggens härliga personlighet, som visar hela världen vad hon vill.

Inlägget Jolie dök först upp på Hundstallet.

Charlie

$
0
0

Om
Charlie kom in till Hundstallet Skåne som en privat omplacering. Han är en härlig kille med mycket energi, som älskar att träna rallylydnad och röra på sig. Charlie blir lätt stressad i nya miljöer och behöver därför en trygg ägare att se upp till, som kan hjälpa Charlie på vägen, på ett positivt sätt.

Inlägget Charlie dök först upp på Hundstallet.

Björne

$
0
0

Om
Björne kom in till Hundstallet då hans ägare blivit sjuk. Vi har BAER-testat Björne och han har nedsatt hörsel på ett öra, men det är inget som bekommer honom. Björne är en fantastiskt härlig och positiv kille, oftast. Det finns en osäker sida hos Björne som gör att han har svårt att läsa av oss människor ibland, och konflikter kan uppstå. MEN 95% av tiden är Björne detta: Busig, charmig, lekfull, följsam, rolig, kärleksfull, tillgiven och alldeles, alldeles underbar! Björne kliver rakt in i ditt hjärta och kommer stanna där för evigt. Han är så väl värd ett tryggt, roligt och kärleksfullt hem och vill inget hellre än att hitta detta, nu.

Inlägget Björne dök först upp på Hundstallet.


Vi på Hundstallet Skåne – Mathias

$
0
0

Mathias med sin egen hund Akira

Hur hamnade du på Hundstallet?

– När verksamheten öppnade i Skåne ville jag bli volontär, så jag gick på en träff och började på det viset. Ganska snabbt blev jag
timanställd, och nu har jag en anställning.

Vad är din bakgrund med hundar?

– Jag är uppvuxen med hund och har hållit på mycket med hundar. Jag har hjälpt kompisar med hundar och har en blandning mellan amstaff och border collie hemma. Det är två krävande raser, så hon har mycket energi och behov av aktivering. Men jag har verkligen fallit för amstaff. Det är en fantastisk ras. De är speciella. De vill att ska hända grejer och de är lite tramsiga ibland, men det är mycket hund. Händer det för lite så måste man göra något och det passar min personlighet. De kräver en fast hand men de är helt underbara.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Hundarna. Det är ju för dem vi är här. För att ge dem en andra chans. Vi lär känna dem rätt bra här och ser vad varje individ behöver och vill ha. Att hitta det perfekta hemmet åt en hund är fantastiskt. Men det är klart man blir fäst vid dem också. Om inte Emil hittar ett eget hem snart så börjar det bli riktigt svårt att stå emot. Han är helt underbar.

Var det något som överraskade dig när du började på Hundstallet?

– Jag hade nog ingen helt förutfattad bild av hur det skulle vara, men jag trodde inte att så många hundar i Sverige behövde hjälp. Och jag insåg inte att långt ifrån alla som kommer hit är problemhundar. Det är oftast helt vanliga hundar som är missuppfattade eller har hamnat fel.

Vad är svårt med ditt jobb?

– Det är väl att jag kan sakna hundarna som försvinner. Det är ett Moment 22. Jag vill ju att de ska få nya hem, det är det som är syftet och det är det absolut bästa för dem. Men samtidigt saknar man dem när de försvinner. Min teddybjörn Caesar flyttade ju härifrån nyligen, en 65 kilos Grand Danois-blandning.

 

Artikeln publicerades i Hundstallsnytt nr 1 2017
Text: Karin Wallén

Inlägget Vi på Hundstallet Skåne – Mathias dök först upp på Hundstallet.

Tequila

$
0
0

Om
Tequila kom in som en privat omplacering på grund av ändrade familjeförhållanden. Hon är en underbar dam på alla sätt och vis och man har svårt att tro att hon är nio år. Hon är lekfull, nyfiken och härligt busig. Hennes absoluta favoritleksaker är pipbollar och hon leker gärna (och ofta), så enligt Tequila är åldern bara en siffra. Hon har heller inga problem att koppla av och älskar att sova i sängen. Tequila är morgontrött och ligger gärna kvar och drar sig under täcket, speciellt om det är kallt eller regnigt ute. När det kommer till bilåkning vill hon helst sitta i säkerhetsbälte i framsätet.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

Inlägget Tequila dök först upp på Hundstallet.

Sixten

$
0
0

Om
Sixten kom in som privat omplacering till Hundstallet på grund av ändrade familjeförhållanden.  Sixten är en glad, sprallig och busig unghund. Han älskar att följa med på cykelturer, även fast han då och då försöker plocka med sig en pinne eller två i farten. Han älskar även långa promenader, hjärngympa, spår och leka med vissa hundar. Han är en fantastisk kille med många fina sidor men är fortfarande en unghund som kommer att behöva mycket tid, mängder med tålamod och engagemang. Något Sixten tyvärr är, är att han är osäker på vissa människor och då speciellt män. Vi på Hundstallet älskar Sixten och bedömer att det nya hemmet behöver vara mycket hundvant och förstå att det är en unghund med mycket fart, energi, glädje och att han är i en del av livet där han behöver mycket vägledning för att hitta rätt.

Hör av dig om du vill veta mer om Sixten! Maila petter@hundstallet.se

Är du den Sixten söker? Läs mer om honom på www.hundstallet.se. Har du frågor? Maila ellinor@hundstallet.se

Ett inlägg delat av Hundstallet (@hundstallet)

Inlägget Sixten dök först upp på Hundstallet.

Ove

$
0
0

Om
Ove kom in till Hundstallet pga av att han har stor separationsångest. Han har inte haft en fast punkt i livet utan flyttat runt en del under sitt korta liv. Troligtvis är det detta som gjort att han i nuläget inte klarar av att vara ensam alls. I början behöver han någon som kan ha med honom på precis allt och ge honom den trygghet han behöver. Oves nya familj måste ha stort tålamod i ensamhetsträningen då den här lilla killen måste få ta det i sin takt. Tyvärr verkar Ove inte ha bott i de aktiva hem denna ras kräver vilket gör att han i dagsläget är understimulerad. Han kan vara lite osäker i kontakten med nya människor men lättar upp om han får hälsa i sin egen takt. Lilla Ove behöver trygghet, mängder med tillit och stärka sitt självförtroende.

Rara Ove är en riktig mjukis och behöver mjuk men tydlig vägledning genom livet. Han behöver också en del miljöträning då han är ovan vid nya situationer och platser vilket leder till att han lätt går upp i stress i dessa. Nu vill Ove hitta hemmet där han får stanna, livet ut. Nu har Ove flyttat klart!

 

Inlägget Ove dök först upp på Hundstallet.

Hundstallet Skåne söker jourhem

$
0
0

skrållan_2

Jourhem innebär att man kan ha hundar en längre period (ej helghem) det vill säga en till flera veckor åt gången. Kan man ha hunden till dess att den får ett nytt hem är det ultimata.

Ofta finns det hundar som inte klarar av att bo på Hundstallet, de kan vara sjuka, rädda, ledsna, valpar – hundar som helt enkelt inte klarar av stallmiljön! Många hundar på Hundstallet kan även vara av större storlek och krävande att promenera med, därför värdesätter vi kunniga jourhem som har hundvana. Vi har alltså både ”svåra” och ”lätta” hundar som behöver tas om hand.

Hunden får inte lämnas ensam under några omständigheter, varken i bil eller i huset så därför måste ni kunna lösa det mest väsentliga som mathandling, läkarbesök osv och alltså ha en plan för hur ni ska lösa detta. Är man två (eller flera) i hushållet som kan byta av är det en bra lösning. Man kan även lämna in hunden på Hundstallet kortare stunder om man måste handla t ex.

Varje hund har eget träningsschema som ska följas och jourhemmet måste därför se till att ta del av informationen kring den aktuella den hunden. Under hundens tid i jourhemmet finns Hundstallet hela tiden som backup och man kan alltid ringa oss om man har frågor eller behöver informera om något om hunden. Hundstallet står för mat, leksaker, ben och liknande under tiden hos jourfamiljen.

Något man också får vara beredd på som jourhem är att hundarna från Hundstallet inte alltid kan vara rumsrena, ha vana att vara i hus, är skygga, busiga och inte har så mycket vardagslydnad ännu.

Alla hundar som kommer från Hundstallet har ett bagage, det kan vara allt ifrån varnvård, hund som blivit övergiven, ägare som dött osv.

  • Jourhem vi söker nu är:
  • Tidigare hundvana, gärna av större hundar
  • Ingen ensamhetstid, hunden får inte lämnas ensam
  • Kunna ha hunden en längre period/veckovis
  • Gärna bo på landet.
  • Kunna ta sig till Hundstallet fort om hunden behöver besöka veterinär, ha hundträning eller träffa ny potentiell ägare.

Om du uppfyller kraven ovan är du välkommen att skicka in en jourhemsansökan. Vi vill att beslutet skall vara genomtänkt innan du skickar in din ansökan.

Ladda ner ansökan här (word-dokumentpdf) och e-posta till info.syd@hundstallet.se eller skriv ut och skicka in till oss på

Hundstallet
Flintevångsvägen 235
245 92 Staffanstorp

Tänk på att som jourhem gör Du/Ni en otrolig insats för en olycklig hund och är med och ger den – en andra chans!

Vid fler frågor och intresse maila info.syd@hundstallet.se 

Inlägget Hundstallet Skåne söker jourhem dök först upp på Hundstallet.

Viewing all 3899 articles
Browse latest View live