Quantcast
Channel: Hundstallet
Viewing all 3898 articles
Browse latest View live

Fanny

$
0
0

Om
Fanny kom in till Hundstallet som en privat omplacering på grund av allergi. Hon är en aktiv hund som kräver både fysisk motion och hjärngympa för att må bra. Hon är mjuk och kärvänlig och bara längtar efter att hitta en familj som älskar henne. Fanny kan vara lite försiktig i mötet med nya människor, men så fort hon har lärt känna dig är hon otroligt tillgiven och kelen. Hon vill ha mycket närhet och vill helst av allt ligga i ditt knä, även fast hon inte riktigt får plats.

Fanny har tidigare bott med barn i skolåldern, vilket hon tyckte väldigt mycket om. Hon är van vid att vara ensam några timmar och åker gärna bil.

Inlägget Fanny dök först upp på Hundstallet.


Lucky

$
0
0

Om
Lucky kom in till Hundstallet på grund av ändrade förhållanden. Han är en blandning mellan rottweiler, golden retriever, dobermann och dansk-svensk gårdshund.

Han är en mjuk och artig kille med en charm som heter duga. Han finner sig bra i alla situationer, men kan vara lite försynt till en början. Han är snabblärd, smart och är härlig att jobba med. Lucky älskar att använda nosen och går mer än gärna ett spår så fort tillfälle erbjuds.

Lucky är verkligen en guldhund på alla sätt och vis – okomplicerad, go och underbart charmig!

Inlägget Lucky dök först upp på Hundstallet.

Wolly

$
0
0

Om
Wolly kom in till Hundstallet som en privat omplacering och är nu redo att hitta sitt nya hem där han får stanna för alltid. Han är försiktig vid nya bekantskaper men lättar snabbt upp och vill bli klappad mycket och länge. Promenader och utevistelse står högt upp på listan över favoritsysselsättningar och kanske skulle han kunna bli en ny agility eller spår kompis? Wolly kommer att behöva aktiveras både fysiskt och psykiskt för att må bra.

Inlägget Wolly dök först upp på Hundstallet.

Själsfränder i SKÄRHOLMEN

$
0
0

 Nova är jämthunden som kom till Hundstallet tillsammans med sina valpar. De hittade snabbt nya hem, men tioåringen Nova blev kvar. Men sen kom Stig…

text: Milena Bergquist foto: Hanneke Bonthuis

Det första vi ser när vi i närmar oss radhuset i Skärholmen är Nova. Hon står under äppelträdet och viftar glatt på svansen. Hennes husse, Stig Cedergren, sitter i en stol vid husväggen och njuter av den kvarvarande septembervärmen. Hos Stig har Nova bott sedan i december förra året. Två glada pensionärer, en människa och en hund, tillsammans i vått och torrt, i kyla och värme. När det var som allra hetast i somras tog Stig ner madrasser till källaren och så sov de där istället för i sängen en trappa upp. För Novas skull.

– Annars mest på segelbåten. Flytväst och sele på Nova för jag ville kunna dra upp henne ifall hon skulle dratta i. Det gjorde hon en gång vid landstigningen då hon missbedömde avståndet. Då gick det fort upp ur vattnet kan jag säga. Hon gillar inte att bada, berättar Stig.

Nova har jagat älg i stora skogar i sitt tidigare liv. Någon båt hade hon förmodligen aldrig sett röken av. Stig som är en inbiten seglare var lite orolig över hur det skulle gå.

– Först gick hon runt och nosade i varenda vrå, sedan satte hon sig i fören och på den vägen är det, berättar Stig som nu också har byggt en egen landgång till Nova.

När de kom till små öar utan vilt fick hon springa lös och njuta av friheten. Eftersom hon har ett skarpt jaktsinne kan hon annars aldrig vara lös. Stig har henne i en långlina så hon ändå kan springa, söka gömda köttbullar och nosa där hon vill.

– En gång smet hon ut från trädgården. Jag blev jätterädd och tänkte att hon skulle försvinna. Först sprang hon en runda, sedan kom hon tillbaka. Jag ropade men hon lyssnade inte och sprang en runda till, men när hon kom för andra gången, ropade jag till på skarpen och då kom hon, berättar Stig.

 

Första sommaren

Sommaren som gick var deras första sommar tillsammans. Nova har fått träffa Stigs båtkompisar och deras hundar. Förutom att segla i flera veckor, har de umgåtts med Stigs familj: alla tre döttrarna, barnbarn och barnbarnsbarn. Nova funkar med allt och alla, utom möjligen huskytiken som bor i samma område, men henne kan de ju undvika.

Nova och Stig möttes för första gången på Hundstallets julmarknad förra året. Stig var där med sin dotter Helena som tyckte att det var dags för honom att skaffa en ny hund. Då hade det gått ett och ett halvt år sedan familjens älskade tioåriga amstafftik Siri rest till hundhimlen. Saknaden var stor och det var egentligen en liknande typ av hund som Stig hade tänkt sig. Om han ens fick adoptera en hund alltså. Stig oroade sig över att han som 76-åring skulle vara för gammal, vilket naturligtvis inte var fallet, tvärtom. Hundstallet har ingen åldersgräns och en pensionär kan ofta erbjuda det optimala hemmet.

– När vi besökte stallarna stod Nova där och jag föll direkt. Då såg jag bara hunden med de fina ögonen, rasen hade inte längre någon betydelse.

Stig skickade in en intresseanmälan och bara några dagar senare var det dags att möta Nova på riktigt och ta den allra första promenaden.

– Det gick jättebra, speciellt med några köttbullar i fickan. Hon var så ivrig och råkade bita mig lite i handen, men det brydde jag mig inte om. Jag fick ta hem henne på prov, vilket ju egentligen var onödigt, för jag visste ju redan att hon skulle stanna hos mig.
”Nu har Stig skaffat en varg!”, ropade grannbarnen när vi kom hem.

Det börjar bli dags för eftermiddagspromenad. Nova sitter lugnt och fint i hallen och väntar på att Stig ska göra sig i ordning. De har skapat sina rutiner, de två.

– En jämthund är mycket läraktig. Hon fattade direkt hur jag ville ha det, berättar Stig.

Ännu en gång visar sig det gamla ordspråket vara felaktigt. Det går visst att lära gamla hundar att sitta. Det är Nova ett levande bevis på.

Väl ute tar lyckan över ordningen. Nova studsar hit och dit, hoppar och skuttar. Ingen människa kan tro att hon är 11 år. Stig skrattar, han vet att hon snart lugnar sig och efter bara några meter sätter hon nosen i backen och börja söka. Vem kan ha gått här? Och hur kan det här päronet smaka? Finns det en sork som gömmer sig i gräset?

– Man märker verkligen att hon är en jakthund. När hon får upp ett spår början hon gå i zick-zack. För inte så länge sedan såg vi två rådjur här borta, säger Stig och pekar på några buskar.

 

Snällare hund finns inte

Nova kom in till Hundstallet tillsammans med ett helt gäng andra jakthundar, stora och små. Med kom också hennes tre valpar, resultaten av en tjuvparning.

– Hon är så tillitsfull så hon måste ha blivit väl omhändertagen. Snällare hund finns inte, säger Stig som då och då kallar på Novas uppmärksamhet, vilket inte är svårt. Det märks att hon också vill ha koll på sin husse.

Att öppna sitt hem för en äldre hund är att göra en alldeles speciell insats och många som adopterat en grånos vittnar om vilken gåva det är, trots att det kan medföra tätare veterinärbesök och mer mys i soffan än krävande aktiviteter. Kanske är det vetskapen om att tiden är begränsad som också gör att den känns extra viktig att ta vara på.

– Nova är en underbar hund och vi tar en dag i taget, säger Stig när han efter promenaden slår sig ner i soffan i vardagsrummet. Nova hoppar upp och lägger sig tätt intill med huvudet i hans knä.

Livet är här och nu och det är Stig väl medveten om. För två år sedan dog hans hustru av en stroke. Efter 50 år tillsammans var han ensam med väggarna i radhuset och sorgen fick ta sin tid. Ingen kan ersätta henne, men en ny lurvig vän har flyttat in och skapar ny mening i livet. Nu är det han och Nova.

– Hon betyder mycket. Ibland är det lite jobbigt att vara bunden. Hon kan vara ensam, men om jag inte hittar en hundvakt, stannar jag hellre hemma. Att ha en hund har ändå så många fördelar. Sedan Nova kom har jag gått ner nästan 10 kilo, berättar Stig och stryker handen över den grå pälsen.

Fyra promenader varje dag, en riktigt lång och tre lite kortare. Från radhuset har de nära till Sätraskogen och längs Mälaren finns härliga promenadstråk. De går och de går, en man och hans hund. Vem som helst kan se att de hör ihop.

”Det går visst att lära gamla hundar att sitta.”

Stig oroade sig över att han som 76-åring skulle vara för gammal för att få en hund från Hundstallet, vilket naturligtvis inte var fallet, tvärtom!

Tips från Hundstallets veterinär John-Filip för den som har en äldre hund:

  • Kolla hundens tänder och tandsanera om det behövs.
  • Gamla hundar får ofta dåliga tänder som gör ont.
  • Låt inte hunden bli tjock. Om den inte rör sig lika mycket, behöver den inte lika mycket mat.
  • Gör täta besök hos en veterinär så att hunden kan få hjälp med smärtlindring vid till exempel artros.
  • Njut! Underbart kan vara kort.

 

Inlägget Själsfränder i SKÄRHOLMEN dök först upp på Hundstallet.

Humlan

$
0
0

Om
Humlan kom in som en privat omplacering på grund av ändrade familjeförhållanden. Hon är en fantastiskt positiv tjej som älskar människor, uppmärksamhet och härliga promenader. Även om hon är en äldre dam så är det inget som hindrar henne, hon tar varje dag med glädje och är en riktig pingla!

Humlan har juvertumörer som hon varit på veterinärbesök för. I nuläget behöver de inte opereras bort, men hennes framtida hem ska ha förutsättningar för eventuell veterinärvård.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

Inlägget Humlan dök först upp på Hundstallet.

Uffe

$
0
0

Om
Uffe kom till Hundstallet som en hittehund men då ingen ägare hört av sig har han blivit överlåten för omplacering. Han är en kille med lika mycket energi som kärlek och är byggd på ren glädje! Han är en snabbtänkt kille som lär sig nya saker snabbt, och skulle tycka det var superkul med till exempel agility eller någon annan fartfylld sport där han kan få utvecklas och glänsa.
Ute är han pigg och älskar långa promenader, och det bästa han vet är att få springa i långlina, han är snabb som en vessla! Inomhus busar han gärna med leksaker, men när man sätter sig i soffan är han inte sen med att hoppa upp och inta sin plats så nära en som det bara går.
Han kan ibland vara osäker, framförallt mot män, och behöver mycket trygghet, kärlek och tid.

Uffe är inte registrerad i SKK, men har troligtvis mycket dvärgpinscher i sig. Läs gärna på om rasens egenskaper och mentalitet.

 

Inlägget Uffe dök först upp på Hundstallet.

Flizz

$
0
0

Om
Flizz kom in till Hundstallet via Länsstyrelsen. Trots att hon är något till åren är hon pigg och har mycket spring i benen. Hon är en positiv och härlig senior som gärna hänger med på långpromenader i skog och mark. Hon är smart, snabblärd och kan jobba länge för en liten godbit. Hon har visat sig vara en riktig stjärna i NoseWork och vill gärna fortsätta med det i sitt nya hem.

Flizz kommer att behöva träna på hanteringsbiten, självklart på ett mjukt och reko sätt. Hon har haft det tufft tidigare och behöver få trygghet, vägledning, kärlek och respekt, helt enkelt en vardag fylld med glädje.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.​

Inlägget Flizz dök först upp på Hundstallet.

Bamse

$
0
0

Om
Bamse! Killen som vunnit allas våra hjärtan!

Då och då kommer det in en hund till Hundstallet som är något alldeles särskilt speciell. En sådan som kliver genom alla barriärer och rakt in i våra hjärtan. En sådan som man inte kan värja sig mot. Bamse är en sådan hund, efter en lång höst med operation och rehab ska han nu omplaceras och det är inte utan att man är något känslosam i denna omplacering. Vem ska få denna fantastiska hund i sitt liv och hur ska man klara sig utan hans villkorslösa kärlek i stallet varje dag?

Vi börjar från början. Bamse kom in till oss som en hittehund. Han hade hittats lösspringande och var lite svårfångad. Men trägen vinner och man fick tag på honom och körde honom till oss. Till en början var Bamse försiktig med nya människor men det släppte snabbt. Vi såg att han drogs med en hälta och vid en närmare titt såg vi en deformerad tass. Han fick omgående träffa en ortoped som beslutade att operation var det enda som skulle kunna hjälpa Bamse. Två av hans tår var så pass skadade eller missbildade att han inte kunde få behålla dom. Han hade mycket ont av sina besvär och det gjorde oss extremt ledsna att tänka oss att han kan ha gått med denna smärta hela sitt liv.

Operationen gick bra och nu började det mödosamma arbetet att läka och så småningom bygga upp tassen så han skulle kunna röra sig normalt. Vi sticker inte under stol med att det var en längre process än väntat och Bamse hade några enormt tråkiga och jobbiga månader. Men så vände det, Bamse började mer och mer använda sin tass och vi började förstå att mycket i hans rörelsemönster handlade om ett smärtminne. Bamse har troligen haft så ont så länge att han då och då kommer på sig själv med att hålla upp tassen trots att det inte gör ont längre.

Vi har nu äntligen fått OK på att omplacera Bamse och hemmet vi söker måste vara extremt speciellt. Mer om detta under ”vi söker”.

Vem är då Bamse? Han är en ung kille, säkert max 2 år gammal. Extremt glad och livfull och älskar att springa. Han är superenkel på så sätt att han är lätt att älska, han tyr sig snabbt till en ny människa och han svarar snabbt på positiv träning. Han är däremot väldigt stark och inte jättebra på att gå i koppel, ännu.

Bamse behöver ett aktivt hem där han får röra sig mycket men med en god översyn kring hans tass. Man måste anpassa motionen efter underlag och väder lite grann. Han vill gärna bo lantligt och promenera mycket i skog och mark. Hans tass mår bra av varierade underlag och är fortfarande inte helt uppbyggd. Han behöver få en starkare trampdyna och bör promenera både på gräs och asfalt. Han vill gärna springa lös på inhägnat område och älskar att leka med bollar. Bamse är en ung kille som du lätt formar till det du vill. Han är förvånansvärt lite polarhund i tänket, vi misstänker att han har någon annan ras i sig eftersom han är relativt lättjobbad och ganska så följsam.

 

 

Inlägget Bamse dök först upp på Hundstallet.


Månadens hund februari 2019 – Garm!

$
0
0

Garm. Ja vad ska man säga egentligen? Han blev månadens hund för första gången strax efter han hittade hem hos oss. Vi höll fortfarande på att lära känna varandra. Det var rätt då och det är rätt nu, snart sju år senare.

Alla skriver så men Garm är en alldeles speciell hund. Han är bestämd, envis, busig och knasig men han har en sådan livsglädje och nyfikenhet som är svårt att beskriva. Hans stark vilja i kombination med hans nyfikenhet kräver tålamod och kärlek men han besvarar det många gånger över. Det är en ren nöje att har fått förtroendet att ta hand om honom och något som man fortfarande blir tårögd av glädje för.

Garm kom till Hundstallet som hittehund och vi vet ingenting om hans tidigare liv men det var nog inte det lättaste. Han har sådana otroliga överlevnadsinstinkter. De flesta har minskat genom åren, som behovet av att gräva en grop under en buskage för att gömma sig under en regnskur. Men finsmakare som han är, är han fortfarande väldigt bra på att hitta mat. För bra egentligen. Det är nog hans bästa hobby. Han hittar mat överallt hela tiden. Under åren har han hittat en julskinka i snön, mackor i buskarna och grävde upp (!!) en hel fisk en gång. Han har även hittat gurkor till veganmatte omtänksam som han är. Matte brukar skämta om att det i alla fall vore tryggt att ha Garm med om undergången skulle någonsin komma.

Utöver bortglömda godbitar älskar han allt och alla med vingar. Han skulle kunna sitta och titta på ändar i timmar och älskar att samtala med skator och kvarterets korp. Det är ingen jakt utan han blir fullkomlig glad att bara sitta och titta på fåglar. Och husky-prata med dem.

Det har tagit tid att bygga upp hans trygghet särskilt i relation till andra hundar. Och vi har fått reala bakslag när han har blivit attackerade tyvärr. Men det går. Den viktigaste lärdomen är ju att aldrig ge upp! Men också att ha förståelse för att varje hund är en individ och har olika förutsättningar. Matte har haft mycket kontakt med hundar genom sitt liv och Garm har fått henne att tänka om många gånger. Men det har gett så mycket. Han är sin egen underbara individ. Utifrån det och med lugn, glädje och tonvis med kärlek har vi kunnat göra stora framsteg.

Vi fick höra av personal att han inte alltid var så kontaktsökande. Och det stämde till en viss del i början. Han bestämde när han vill ha klapp och kli och det var inte särskilt ofta. Det gör han fortfarande men nu skulle han helst ha en heltidsanställd magkliare. Matte jobbar hemifrån ibland och vet exakt vad som är på gång när hon hör snabba tassar på parkettgolvet och får en mycket bestämd tass på benet så fort han hinner fram. Eller en nos som vältar boken eller datorn. Samtidigt gillar han att ha sin ensamtid och kan springa iväg mitt under ett lek eller en mysstund utan förvarning för att gå och lägga sig i sitt lugna hörn (eller mitt i sängen).

Garm har nu en blandad familj då husse och matte gick sina egna vägar. Men vi har upprätthållit delad vårdnad på Garm. Det fungerar väldigt bra och Garm är nog mycket nöjd med att ha två stadsdelar att hålla koll på, två korvgubbar att bekanta sig med och en hel del olika hund- och människokompisar. Han är mittpunkten i våra liv och så ska det förbli.

Med värme,

Garm, matte, husse och styvhusse

Inlägget Månadens hund februari 2019 – Garm! dök först upp på Hundstallet.

Valpar

$
0
0

Om:
Dessa 10 valpar lämnades in tillsammans med sin mamma som en privat omplacering. Mamman hade blivit tjuvparad vilket upptäcktes väldigt sent i dräktigheten. Familjen hade inte möjlighet att ha valpar och tik och kände framförallt inte att de skulle kunna välja ut 10 stycken permanenta, kunniga och kärleksfulla hem -ett moget och omtänksamt beslut tycker vi på Hundstallet som vet att det både är ett tidskrävande och svårt arbete som ligger bakom jobbet att omplacera. Mamman som i vanliga fall lever som en ren familjehund och springer bredvid hästen vid ridturer är lydig, lyhörd och oerhört vänlig mot både barn och hundar. Hon kommer att hämtas av sin familj så fort valparna är leveransklara. Dessa valpar kommer troligen bli pigga och vakna hundar med mycket energi. Har du energi och tålamod att forma en av dessa till en trogen följeslagare?  Flyttar från mamman tidigast vid 8 veckors ålder.

Kontaktperson:
Tikar – jenny@hundstallet.se
Hanar – linda@hundstallet.se

Obs! Vi vet av erfarenhet att många visar intresse för valpar, och vi önskar därför att man tänker igenom sitt beslut om hundköp noga innan man skickar in en intresseanmälan.

Inlägget Valpar dök först upp på Hundstallet.

Linnéa

$
0
0

Om
Linnéa kom till Hundstallet Skåne som en privat omplacering. Hon är en kärleksfull, nyfiken, mjuk och känslig dam som tycker om att mysa och att alltid vara med. Hon behöver träna på att kunna vara ensam då och då. Hon har i nuläget några trivselkilon för mycket, lite dålig kondition och är i behov av att bygga på sig muskler.

Inlägget Linnéa dök först upp på Hundstallet.

Ronja

$
0
0

Om
Ronja kom in som en privat omplacering. Hon är en snäll nätt tjej som tycker om sällskap och att alltid vara med. Hon är busig och framåt, men kan vara lite försiktig vid kontakt med nya människor. Hon älskar att jobba med nosen och är en stjärna på viltspår.

Inlägget Ronja dök först upp på Hundstallet.

Maja

$
0
0

Om

Maja kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för. Maja är en äldre hund som behöver mycket tid, omtanke och kärlek. Hon är väldigt pigg för att vara 10 år och är väldigt levnadsglad! Hon kan vara försiktig i nya miljöer och tycka att nya saker är läskigt, detta är något som det nya hemmet behöver ta med ro. Maja har gjort stora framsteg sedan hon kom till oss och kommer att bli fantastisk livskamrat åt sina framtida familj.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

 

Inlägget Maja dök först upp på Hundstallet.

Snow

$
0
0

Om
Snow kom in till Hundstallet som en privat omplacering. Han är en kille med mycket egen vilja och en hel del integritet. Han kan ogilla viss hantering och hans nya hem kommer att behöva träna vidare på detta, självfallet på ett mjukt och reko sätt. Han gillar inte när man tränger sig på, och det är viktigt att hans nya hem kan läsa av honom och se när han vill vara i fred.

Snow har också en underbar leklust! Han fullkomligt älskar att busa och leka loss. Högt upp på hans tio-i-topplista är att bära på leksaker och andra grejer han hittar på promenaden. Om du tappar en vante är han först med att plocka upp- och bära den åt dig.

Snow är en sådan hund man lägger på minnet, han är en riktig guldhund!

Snows uppfödare är kontaktad och medveten om att han befinner sig på Hundstallet.

Inlägget Snow dök först upp på Hundstallet.

Jack

$
0
0

Om
Jack kom in i ett polisärende och har nu blivit överlåten för omplacering. Han har nedsatt syn, han kan skilja mellan mörker och ljust, men det påverkar honom inte negativt! Han rör sig framåt med bestämda steg, och bryr sig inte om han råkar krocka i något. Jack är väldigt social och älskar att få sitta i famnen för gos och kel – då är han som lyckligast!
Det kan ibland hända olyckor inne, och detta ser vi att hans framtida hem tar med ro.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

 

Inlägget Jack dök först upp på Hundstallet.


Alice

$
0
0

Om
Alice kom in till oss som hittehund. Hon är nu överlåten till oss för omplacering och söker efter ett nytt kärleksfullt hem.

De första dagarna på Hundstallet var hon försiktig och lite tillbakadragen. Hon tyckte att stallmiljön och alla nya människor var skrämmande, och hon ville helst bara vara själv ute i sin rastgård. Nu kan vi nästan inte förstå att det är samma hund vi har här hos oss. Den Alice vi ser nu njuter av livet, ville få kel i mängder, busar och leker som få, och har ett leende på läpparna i allt hon gör. Det känns faktiskt som att varje dag är julafton för Alice, och det är svårt att inte ryckas med av hennes livsglädje. Hon har en underbar personlighet som man lätt förälskar sig i, och hon har blivit en stor favorit hos personalen på Hundstallet. Man bara måste älska Alice helt enkelt, en mer älskvärd tjej har vi inte sett på länge.

Alice är en aktiv hund. Hon kommer att behöva få både fysisk och psykisk stimulans för att må bra, och tid för detta måste finnas. Hon är även en stor tjej och kan bli riktigt stark om hon vill någonstans eller när hon får ett litet valpbusryck. I dagsläget saknar Alice en del grundlydnad (t.ex. koppelgående) men hon lär sig fort, och hon gör det med glädje.

Hon har i det tidigare hemmet kunnat göra utfall mot andra hundar  –  därför är det extra viktigt  att hennes nya familj har styrkan att hålla i henne.

Då vi inte med säkerhet vet hur Alice är med barn placerar vi henne endast till ett småbarnsfritt hem. Undrar du varför? Läs gärna här »

Inlägget Alice dök först upp på Hundstallet.

Leo P

$
0
0

Om
Leo P kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig.  Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Likt de andra hundarna i ärendet är han försiktig vid nya bekantskaper och det kan ta en liten stund innan han fått förtroende för dig. Han är ovan vid det mesta men har gjort stora framsteg här på stallet. När han kom in till oss var han livrädd för allt och alla, var helt ovan vid koppel och halsband och försökte fly så fort det var dags för uppkoppling. Den kille vi nu ser söker kontakt ute på promenad, går fint i kopplet och tar mer än gärna emot en godbit eller två . Viktigt är att hans nya hem har förståelse för att han tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning och är beredda på att, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka hans självkänsla.

Leo P vill ha lugn runtomkring sig. Finns det barn i familjen bör dessa därför vara i tonåren.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Inlägget Leo P dök först upp på Hundstallet.

Bamse

$
0
0

Om
Bamse! Killen som vunnit allas våra hjärtan!

Då och då kommer det in en hund till Hundstallet som är något alldeles särskilt speciell. En sådan som kliver genom alla barriärer och rakt in i våra hjärtan. En sådan som man inte kan värja sig mot. Bamse är en sådan hund, efter en lång höst med operation och rehab ska han nu omplaceras och det är inte utan att man är något känslosam i denna omplacering. Vem ska få denna fantastiska hund i sitt liv och hur ska man klara sig utan hans villkorslösa kärlek i stallet varje dag?

Vi börjar från början. Bamse kom in till oss som en hittehund. Han hade hittats lösspringande och var lite svårfångad. Men trägen vinner och man fick tag på honom och körde honom till oss. Till en början var Bamse försiktig med nya människor men det släppte snabbt. Vi såg att han drogs med en hälta och vid en närmare titt såg vi en deformerad tass. Han fick omgående träffa en ortoped som beslutade att operation var det enda som skulle kunna hjälpa Bamse. Två av hans tår var så pass skadade eller missbildade att han inte kunde få behålla dom. Han hade mycket ont av sina besvär och det gjorde oss extremt ledsna att tänka oss att han kan ha gått med denna smärta hela sitt liv.

Operationen gick bra och nu började det mödosamma arbetet att läka och så småningom bygga upp tassen så han skulle kunna röra sig normalt. Vi sticker inte under stol med att det var en längre process än väntat och Bamse hade några enormt tråkiga och jobbiga månader. Men så vände det, Bamse började mer och mer använda sin tass och vi började förstå att mycket i hans rörelsemönster handlade om ett smärtminne. Bamse har troligen haft så ont så länge att han då och då kommer på sig själv med att hålla upp tassen trots att det inte gör ont längre.

Vi har nu äntligen fått OK på att omplacera Bamse och hemmet vi söker måste vara extremt speciellt. Mer om detta under ”vi söker”.

Vem är då Bamse? Han är en ung kille, säkert max 2 år gammal. Extremt glad och livfull och älskar att springa. Han är superenkel på så sätt att han är lätt att älska, han tyr sig snabbt till en ny människa och han svarar snabbt på positiv träning. Han är däremot väldigt stark och inte jättebra på att gå i koppel, ännu.

Bamse behöver ett aktivt hem där han får röra sig mycket men med en god översyn kring hans tass. Man måste anpassa motionen efter underlag och väder lite grann. Han vill gärna bo lantligt och promenera mycket i skog och mark. Hans tass mår bra av varierade underlag och är fortfarande inte helt uppbyggd. Han behöver få en starkare trampdyna och bör promenera både på gräs och asfalt. Han vill gärna springa lös på inhägnat område och älskar att leka med bollar. Bamse är en ung kille som du lätt formar till det du vill. Han är förvånansvärt lite polarhund i tänket, vi misstänker att han har någon annan ras i sig eftersom han är relativt lättjobbad och ganska så följsam.

 

 

Inlägget Bamse dök först upp på Hundstallet.

Ebba

$
0
0

Om
Ebba kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Ebba är en väldigt mjuk och lite försiktig tjej. Likt de andra hundarna är hon ovan vid det mesta, och hon kommer att behöva mjuk- och reko träning för att stärka sitt självförtroende. När du vunnit Ebbas tillit vill hon vara dig nära, så ofta som det bara går, och hon möter dig med en vänligt viftande svans och blöta pussar. Hon är så värd att få någons odelade kärlek och uppmärksamhet, nu!

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Inlägget Ebba dök först upp på Hundstallet.

Miley

$
0
0

Om
Miley kom in till Hundstallet som en privat omplacering tillsammans med Napoleon. Vi ser att det bästa för Miley och Napoleon är att det skilljs åt då de har så olika aktivitetskrav, och vi letar därför efter ett varsitt hem till de båda.

Miley är en underbar, lugn liten herre med hjärtat på rätta stället. Han kan vara lite försiktig vid nya bekantskaper, men om du ger honom lite tid lättar han upp och blir en knähund av rang. Han älskar promenader och står gärna och undersöker alla dofter, ofta och länge. Inomhus vill han vara nära och kryper helst upp i din famn.

Han fungerar fint med katter men absolut inte med barn – hemmet han söker ska därför vara barnfritt.

Inlägget Miley dök först upp på Hundstallet.

Viewing all 3898 articles
Browse latest View live